Talgyal Mari

Rullad fylld omelett. Mirin är en söt gulaktig alkoholhaltig vätska som spelar en viktig roll som kryddning i japansk matlagning, går lika bra med lite socker. Nori är en "havsgrönsak". Nori används bland annat till sushi. Det är tunnt blad som man rullar in maten i.

Ingredienser

  • 50 g spenat
  • 1 tsk sesamolja
  • Salt
  • Rostade sesamfrön
  • 50 g champinjoner
  • 50 g nötkött
  • 1 krossad och hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk soya
  • ½ tsk sesamolja
  • 1 tsk mirin
  • 1 vårlök, fint skivad
  • ½ liten morot
  • 2 ägg
  • ½ krm salt
  • ½ krm socker
  • 1 ark nori
  • Instruktioner

    1. Börja med att strimla köttet och marinera i vitlök, soya, sesamolja, mirin och vårlök.
    2. Förväll spenaten hastigt – kyl i kallt vatten och krama ur. Blanda den sedan med sesamolja, salt och sesamfrön. Strimla champinjoner och morot fint – stek i lite olja – salta och peppra.
    3. Stek köttet hastigt.
    4. Vispa ihop äggen med salt och socker – slå 3/4 i en väl inoljad stekpanna.
    5. När ägget stelnat men fortfarande är rinnigt på ytan, lägger man ett ark nori ovanpå så det fastnar i ägget.
    6. Fördela spenat, morot, svamp och kött i en långsmal hög i ena änden av noriytan. Häll resten av ägget på norin på motsatta änden.
    7. Rulla ihop från den änden där fyllningen ligger när ägget börjat stelna.
    8. Var försiktig så att ägget inte får en bränd yta. Låt svalna av och skiva sedan i munsbitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben