Rullad fylld omelett.
Mirin är en söt gulaktig alkoholhaltig vätska som spelar en viktig roll som kryddning i japansk matlagning, går lika bra med lite socker.
Nori är en "havsgrönsak". Nori används bland annat till sushi. Det är tunnt blad som man rullar in maten i.
Ingredienser
50 g spenat
1 tsk sesamolja
Salt
Rostade sesamfrön
50 g champinjoner
50 g nötkött
1 krossad och hackad vitlöksklyfta
1 msk soya
½ tsk sesamolja
1 tsk mirin
1 vårlök, fint skivad
½ liten morot
2 ägg
½ krm salt
½ krm socker
1 ark nori
Instruktioner
- Börja med att strimla köttet och marinera i vitlök, soya, sesamolja, mirin och vårlök.
- Förväll spenaten hastigt – kyl i kallt vatten och krama ur. Blanda den sedan med sesamolja, salt och sesamfrön.
Strimla champinjoner och morot fint – stek i lite olja – salta och peppra.
- Stek köttet hastigt.
- Vispa ihop äggen med salt och socker – slå 3/4 i en väl inoljad stekpanna.
- När ägget stelnat men fortfarande är rinnigt på ytan, lägger man ett ark nori ovanpå så det fastnar i ägget.
- Fördela spenat, morot, svamp och kött i en långsmal hög i ena änden av noriytan. Häll resten av ägget på norin på motsatta änden.
- Rulla ihop från den änden där fyllningen ligger när ägget börjat stelna.
- Var försiktig så att ägget inte får en bränd yta.
Låt svalna av och skiva sedan i munsbitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)