Rostbiff på älg 4 pers

Serverar: 3-4 portioner

Ingredienser

  • 0,8-1,0 kg älgbiff
  • svartpeppar
  • havssalt
  • majsolja
  • Sås
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1,5 dl japansk soya
  • 1 dl god olivolja
  • 1 pressad lime
  • 2 msk sweet chili
  • 1 dl skuren koriander
  • 2 msk nampla(fisksås)
  • 1 skuren chilifrukt (tex piri piri)
  • Sallad : Skäres vackert
  • Munggroddar
  • Rödlök
  • Gurka
  • Spenat
  • Thaibasilika
  • Instruktioner

    1. Börja med att bryna älgbiffen insmord i majsolja i verkligen het och torr panna , krydda med salt och svartpeppar och stek färdigt i ugn i 125 °c tills innertemp på 57-59 grader.
    2. Låt svalna av och börja med såsen rosta vitlökarna i resten av majsoljan tills dom blir riktigt gyllenbruna.
    3. Blanda övriga ingredienser till såsen och hacka i vitlökarna sist. Skiva nu rostbiffen på maskin helst och lägg upp på ett fat slå över såsen/marianden och servera med sallad till.
    4. Man behöver ingen dressing ty såsen är smakrik

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6
    4.2
    2 h 45 min
    8
    5
    5
    2 h 15 min
    4-5
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben