Vitlöksmarinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 6 timmar 35 minuter

Låt fläskfilén få smak av vitlök och örtkryddor.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör eller margarin till stekning
  • ½ -1 tsk salt
  • Örtmarinad
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 krm torkad timjan
  • ½ dl grovhackade vitlöksklyftor
  • 8 krossade vitpepparkorn
  • 1 msk balsamvinväger
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén. Blanda marianden och häll i dubbla plastpåsar. Lägg i köttet, förslut väl och marinera 6-8 timmar.
    2. Ta upp filén och torka av. Bryn köttet runtom, salta och lägg på ugnsfast fat. Stek ca: 20 minuter.
    3. Låt köttet vila inlindat i folie ca 5 minuter innan du skär upp det.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Littlechef 24 juli 2009

    jag har gjort den här 2 gånger, 1 med grillen och 1 på stekpanna. 1gången gick det inge bra smacken var förlorad, men jag gav inte up och laga till det igen med stekpannan och marinera den över dagen det blev riktigt gott ^^ En Stark 4 blev det

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben