Tandoorikryddad kycklingfilé med ingefärssås

Inte äkta indiskt, men gott, lättlagat och lagom exotiskt.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk tandoorikrydda (kryddmix)
  • rapsolja till stekning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Såsen
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 1 ½ msk fint riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk fint hackad färsk koriander (går bra med 1 msk torkad)
  • Ev. salt
  • Ev. vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och riv alt. finhacka färsk ingefära. Blanda med crème fraiche, majonnäs och pressad eller hackad vitlök. Låt stå en stund i kylen. Smaka av med salt och vitpeppar före serveringen.
    2. Dela kycklingfilèerna på längden, 2-3 bitar per filè är lagom. Lägg bitarna i en plastpåse och pudra över tandoorikryddan. Tillslut påsen och skaka den så att kryddblandningen fördelas jämt över kycklingbitarna. Stek kycklingbitarna i rapsolja i medelvarm panna. Ruska och rör om i pannan så köttet blir brynt runt om. Efter 3-4 minuter brukar köttet vara genomstekt, men kolla först innan det lyfts ur pannan.
    3. Serveras med ris och den kalla ingefärssåsen. En sallad till är alltid rätt!

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben