Tandoorikryddad kycklingfilé med ingefärssås
Inte äkta indiskt, men gott, lättlagat och lagom exotiskt.
Ingredienser
600 g kycklingfilé
1 msk tandoorikrydda (kryddmix)
rapsolja till stekning
Salt
Vitpeppar
Såsen
2 dl crème fraiche
2 msk lättmajonnäs
1 ½ msk fint riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk fint hackad färsk koriander (går bra med 1 msk torkad)
Ev. salt
Ev. vitpeppar
Instruktioner
- Skala och riv alt. finhacka färsk ingefära. Blanda med crème fraiche, majonnäs och pressad eller hackad vitlök. Låt stå en stund i kylen.
Smaka av med salt och vitpeppar före serveringen.
- Dela kycklingfilèerna på längden, 2-3 bitar per filè är lagom.
Lägg bitarna i en plastpåse och pudra över tandoorikryddan. Tillslut påsen och skaka den så att kryddblandningen fördelas jämt över kycklingbitarna.
Stek kycklingbitarna i rapsolja i medelvarm panna. Ruska och rör om i pannan så köttet blir brynt runt om.
Efter 3-4 minuter brukar köttet vara genomstekt, men kolla först innan det lyfts ur pannan.
- Serveras med ris och den kalla ingefärssåsen.
En sallad till är alltid rätt!
Liknande recept
Kommentarer (0)