Tandoorimarinerad kycklingfilé med bulgur och citronsås

Serverar: 4 portioner

Ett recept som jag hittade när jag var ute och letade runt på nätet.Har gjort det ett par gånger och tyckte att det var gott.

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 1oo g fetaost
  • 3 stycken paprikor ,gärna i olika färger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör
  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 1 påse färsk spenat( 150 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tandoorimarinerad kycklingfilé
  • 4 stycken kycklingfiléer
  • Smör till stekning
  • 1/2 dl vatten
  • Marinad
  • 3 msk stark,söt senap
  • 2 msk tandooripasta
  • 2 msk pesto
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Citronsås
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • Rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
    2. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprika och vitlök i smör i en stekpanna i några minuter.Vänd ner fräset i bulgurn.
    3. Låt kikärtorna rinna av och värm dem i stekpannan.Vänd runt spenaten i pannan någon minut och blanda sedan i allt i bulgurn.Tärna fetaost och blanda i ,smaksätt med salt och peppar.
    4. Tandoorimarinerad kycklingfilé: Visspa ihop ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och häll över marinaden. Låt stå kallt i minst en timme.
    5. Ta filéerna ur marinaden och bryn dem på medelvärme på varje sida.Stek sedan vidare i ugnsfast forn ca 20-30 minuter.
    6. Blanda ihop citronsåsen och låt stå i kylen ett tag före servering.
    7. Servera kycklingfiléen med bulgurröran och citronsåsen

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben