En riktigt bra förrätt med smakrik scampi. Den friska gurksalladen är perfekt i kombination med de kryddiga räkorna.
Ingredienser
Ca 700 g råa tigerräkor, skalade eller ca 1 kg oskalade
Marinad
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl färskpressad citronsaft
2 tsk paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
1 msk garam masala
1 msk färsk hackad ingefära
2 krossade vitlöksklyftor
2 msk olja
Salt
Svartpeppar
Sallad
1 gurka
1 liten rödlök
½ dl finhackad mynta
2 limefrukter, saften
Salt
Svartpeppar
½ dl olivolja
Jag kommenterar samma sak som i ett annat recept, man ska verkligen inte köpa tiger räkor. Dom är ett jätte stort miljö hot. Och gör så att mark skövlas å folk är tvugna att flytta. Vi alla borde sluta köpa jätte räkor, får våra och våra barn å barnbarns skull. Och för alla dom som lever i misär på grund av att vi här inte vet bättre.