Tandooriräkor med gurksallad

Serverar: 6 portioner

En riktigt bra förrätt med smakrik scampi. Den friska gurksalladen är perfekt i kombination med de kryddiga räkorna.

Ingredienser

  • Ca 700 g råa tigerräkor, skalade eller ca 1 kg oskalade
  • Marinad
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl färskpressad citronsaft
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk färsk hackad ingefära
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sallad
  • 1 gurka
  • 1 liten rödlök
  • ½ dl finhackad mynta
  • 2 limefrukter, saften
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna om det behövs. Skär ett litet snitt längs ryggraden och pilla bort den svarta strängen. Torka räkorna med lite hushållspapper.
    2. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i räkorna. Täck över med plastfolie. Ställ i kylen minst 30 minuter, upp till ett dygn.
    3. Halvera och kärna ur gurkan med hjälp av en tesked och skiva den tunt. Skala löken, halvera och skiva tunt.
    4. Blanda gurka, lök och mynta i en skål, pressa över limesaften. Salta, peppra och droppa över lite olivolja.
    5. Grilla räkorna å spett en-två minuter på vardera sida eller tills de blivit rosa. Servera med gurksalladen.

    Liknande recept

    5
    30 min
    5-7

    Kommentarer (1)

    Anastaziach 29 januari 2012

    Jag kommenterar samma sak som i ett annat recept, man ska verkligen inte köpa tiger räkor. Dom är ett jätte stort miljö hot. Och gör så att mark skövlas å folk är tvugna att flytta. Vi alla borde sluta köpa jätte räkor, får våra och våra barn å barnbarns skull. Och för alla dom som lever i misär på grund av att vi här inte vet bättre.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben