Tant gröns dinkelknäcke

Serverar: 10 portioner

Gott knäckebröd med smak av kummin och sesamfrön. Det går bra att dubbla satsen. I brödet ingår fiberhusk som är pulvriserat psylliumfröskal och bl a finns i hälsokostaffärer.

Ingredienser

  • 1/4 pkt jäst (12 g)
  • 2½ dl kallt vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk linfrö
  • 1-2 tsk hel kummin
  • 1 dl dinkelflingor
  • 4 dl dinkel fullkornsmjöl (200 g)
  • Till utbakning
  • ½ dl oskalade sesamfrön
  • ½ dl dinkel fullkornsmjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, fiberhusk, linfrö och kummin. Låt stå ca 5 min. Blanda ner flingor och det mesta av mjölet och resten efter hand om det det behövs. Arbeta samman till en fast deg.
    2. Dela degen i 10 lika stora bitar. Strö lite dinkelmjöl och sesamfrö på bakbordet och kavla ut till mycket tunna kakor. Kavla gärna lite med kruskavel mot slutet.
    3. Lägg kakorna två och två på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-8 min. Låt svalna på bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben