Tårta med massor av bär!

Serverar: 12-14 portioner

Riktigt god, vart poppis på födelsedagsfesten.

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl Kelda sås wonderful vanilla
  • 1 ½ dl Arla Köket Kesella kvarg vanilj
  • 1 liter färska blandade bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kallna.
    2. Vispa vaniljsåsen och rör i kvarg. Bred ut fyllningen över kakan. Lägg på bären och dekorera gärna med små blad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben