Tårta med rökt lax och papparrot

Serverar: 8 portioner

Tid: 3 minuter

Tårtan passar bra som ensamrätt, men du kan också servera den på en buffé eller som förrätt

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g smör
  • 200 g kavring
  • Fyllning
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 liten rödlök
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • ½ dl dill, hackad
  • 2 msk färsk riven pepparrot
  • Salt
  • 4 st gelatinblad
  • Garnering
  • Kallrökt lax i tunna skivor
  • Citron
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda.
    2. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna med handen över bottnen och en bit upp på kanten. Låt formen stå minst 1 timme i kylen.
    3. Finhacka lax och lök. Blanda kesella, gräddfil, lax, lök, dill och pepparrot. Smaka av med salt.
    4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Lyft upp dem och smält dem på mycket svag värme. Blanda ner 3 msk av laxröran i kastrullen och rör ut med gelatinet. Häll över smeten i laxröran och blanda noga.
    5. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck över med plastfolie och låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med laxrosor, citron och dill vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben