Tarte med chokladtäcke

Serverar: 6-8 portioner

Ej lämplig att frysa

Ingredienser

  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 11/4 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 200 g mörk choklad
  • 1 ½dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 100 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Tårtan: Finfördela smöret i mjölet tills det påminner om riven ost. Tillsätt florsocker och ägg. Arbeta snappt samman till en deg. Lägg degen att vila ½ timme.
    2. Kavla ut degen till en platta och tryck därefter ut den i en välsmord pajform med löstagbar botten. Pricka med en gaffel och klä botten och sidor med aluminiumfolie.
    3. Grädda i ugnen ca. 15 minuter i 200 grader. Ta av folien och låt stå i ugnen i ytterligare 5 minuter.
    4. Chokladtäcke: Hacka den mörka chokladen i småbitar. Koka upp mjölken tillsammans med grädden. Ta bort från plattan och vispa ned chokladen tillsammans med ägget till en jämn smet.
    5. Häll försiktigt blandningen över den gräddade bottnen och grädda ytterligare i 5 minuter. Ställ därefter den färdiga tarten att kallna.
    6. Smält den vita chokladeni ett vattenbad, häll ner den i en plastpåse som du klippt ett litet hål i. Spritsa försiktigt den vita chokladmassan över chokladtäcket i ett fint mönster.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben