Supergoda. När ni provat det kommer ni inte att vilja göra några andra tekakor
Ingredienser
3 + 2 dl mjölk
1 dl linfrön
1½ dl havregryn
50 g jäst
2 dl lätt créme fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
10 dl vetemjöl, 600 g
Instruktioner
Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och havregryn. Låt gröten svalna.
Värm 2 dl mjölk till fingervärme. Smula jästen och häll lite av mjölken över, rör tills jästen är löst. Tillsätt resten av mjölken, gröten, créme fraiche, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl. Sprara lite till utbakningen. Arbeta ihop degen.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter. Kavla ut till en ca 2½ cm tjock kaka. Ta ut runda kakor med mått eller glas ca 8 cm i diameter. Lägg rundlarna på plåtar. Nagga och låt jäsa 15 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
Eftersom jag bakar nästan allt mitt bröd själv så är det kul med lite nya recept ibland. Tyckte att dessa tekakor blev kanongoda och saftiga. Kommer definitivt att baka dessa fler gånger. 5 i betyg.
Eftersom jag bakar nästan allt mitt bröd själv så är det kul med lite nya recept ibland. Tyckte att dessa tekakor blev kanongoda och saftiga. Kommer definitivt att baka dessa fler gånger. 5 i betyg.