Tekakor med både jäst och bakpulver

Serverar: 25 portioner

Tid: 15 minuter

Supergoda. När ni provat det kommer ni inte att vilja göra några andra tekakor

Ingredienser

  • 3 + 2 dl mjölk
  • 1 dl linfrön
  • 1½ dl havregryn
  • 50 g jäst
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 dl vetemjöl, 600 g
  • Instruktioner

    1. Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och havregryn. Låt gröten svalna.
    2. Värm 2 dl mjölk till fingervärme. Smula jästen och häll lite av mjölken över, rör tills jästen är löst. Tillsätt resten av mjölken, gröten, créme fraiche, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl. Sprara lite till utbakningen. Arbeta ihop degen.
    3. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter. Kavla ut till en ca 2½ cm tjock kaka. Ta ut runda kakor med mått eller glas ca 8 cm i diameter. Lägg rundlarna på plåtar. Nagga och låt jäsa 15 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
    4. Ugn 225 grader.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (1)

    pihal 1 maj 2013

    Eftersom jag bakar nästan allt mitt bröd själv så är det kul med lite nya recept ibland. Tyckte att dessa tekakor blev kanongoda och saftiga. Kommer definitivt att baka dessa fler gånger. 5 i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben