Terese snabbakade flarntårta

Tårta med havregryn och fylld med mandariner.

Ingredienser

  • 300 g smör el margarin
  • 9 dl havregryn
  • 3 dl socker
  • 2 ½ msk vanillinsocker
  • 1 ½ msk kakao
  • 3 äggvitor
  • Fyllning
  • 6 dl vispgrädde
  • 3 burkar mandarinklyftor à 312 g
  • Instruktioner

    1. Smält smör eller margarin och låt det svalna.
    2. Blanda samman havregryn, socker, vanillinsocker och kakao. Häll det smälta smöret eller margarinet över och rör om.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dessa i havresmeten. Bred ut smeten tunt i en långpanna, ca 30 x 40 cm och som är klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i 200°C varm ugn i 8-10 minuter.
    4. Dela kakan mitt av då den kallnat. Vispa grädden hårt. Tag undan ca 1/3 av grädden och 10-12 mandarinklyftor till garnering.
    5. Blanda grädden med väl avrunna mandarinklyftor och bred detta över en av bottnarna. Lägg den andra ovanpå och garnera med resten av grädden och mandarinklyftorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben