Teriyaki makrill med het potatissalsa

Serverar: 4 portioner

Makrill gör sig väldigt bra på grillen, här i kombination med häftiga heta smaker.

Ingredienser

  • Filéer av fyra makrillar
  • 2 dl teriyakimarinad eller Santa Marias orientaliska marinad
  • Potatsissalsa
  • 800 g potatis, kokt, skalad och skuren i bitar stora om druvor
  • 4 salladslökar, skivade (eller 1 bit purjo tunt skivad)
  • 2 msk Tex Mex jalapënjo, hackad + lite spad
  • 20-30 urkärnade blå och gröna druvor
  • 10 delade körsbärstomater
  • Salt
  • 3 dl kycklingbuljong
  • Instruktioner

    1. Låt makrillfiléerna marineras i minst 30 minuter.
    2. Gör under tiden potatsissalsan. Värm potatsien i buljong tillsamman med jalapënjon. Tillsätt övriga ingredienser, smka av och servera till makrillen.
    3. Grilla marillen på grillgaller över askgrå glöd ca 3-4 minuter på varje sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben