Teriyakiglaserad entrecôte med grillade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Med teriyakiglaze och wasabidipp får den fina köttbiten en asiatisk touch som passar fint till grillade grönsaker.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte
  • Glaze
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk teriyakimarinad (finns färdig på flaska)
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk honung
  • Dipp
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • Wasabipasta efter styrka och smak
  • Salt
  • Grönsaker
  • 1 fänkål
  • 4 knipplökar
  • 1 squash
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • Olja att pensla med
  • Till servering
  • Flingsalt
  • Finrivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Dipp: Rör ihop yoghurt och crème fraiche. Smaka av med salt och wasabipasta till önskad styrka. Låt stå och dra svalt, gärna 30 minuter.
    2. Glaze: Häll alla ingredienser i en burk. Sätt på locket och skaka till en slät sås.
    3. Förbered grönsakerna. Koka fänkålen och knipplöken knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av grönsakerna väl.
    4. Skär squashen i tunna skivor på längden. Dela, kärna ur och skär paprikorna i kvartar. Pensla grönsakerna försiktigt med olja och grilla dem mjuka på båda sidor. Squashen blir klar efter 1-2 minuter per sida, så vänta med den till sista stund.
    5. Pensla köttet försiktigt med olja. Strö över salt och grilla köttet ca 2 minuter på ena sidan. Vänd och pensla glaze på den grillade sidan.
    6. Grilla i ca 2 minuter, vänd och pensla på glaze. Dra köttet från glöden och låt vila ett par minuter. Pensla gärna på lite extra glaze under vilotiden.
    7. Servera köttet med wasabidipp samt grillade grönsaker toppade med flingsalt och rivet citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben