Teriyakikryddat ris

Serverar: 4 portioner

Ge måltiden extra glöd med denna ingefärsdoftande rätt. Servera den tillsammans med grillad fisk eller kött.

Ingredienser

  • 3 dl fullkornsris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 krm riven chilifrukt
  • 1 dl hackad gräslök till garnering
  • Instruktioner

    1. Hacka vitlök, ingefära och paprika. Hetta upp oljan på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt vitlök och ingefära och bryn i en minut. Tillsätt paprikan och bryn ytterligare 1 minut. Rör ner ris och buljong och koka upp. Täck över med lock och sätt ner värmen.
    2. Låt riset sjuda tills vattnet har absorberats av riset, ca 40 minuter. Blanda soja, farinsocker och chilifrukt väl i en skål. Tillsätt sojablandningen till riset och sjud upp under omrörning i ca 1 minut.
    3. Lägg upp riset på ett serveringsfat och strö över gräslök.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben