Teriyakimarinad till lax

Ingredienser

  • 4 msk sesamfrön
  • 2 msk strösocker
  • 1 1/2 dl japansk soja
  • 1 1/2 dl sake
  • 2 dl mirin eller 1 1/2 dl vitt vin + 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader och lägg sesam fröna i en ugnsfast form.Rosta ca 5 min till de fått gyllene färg. Passa väl, de bränns lätt.Blanda samman socker, soja, sake och mirin, samt sesamfrön i enskål. Lägg färsk lax i en form och pensla med marinaden. Grilla,halstra eller ugnsstek laxen en kort stund. Servera med ris!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben