Terrin på Oumph med thaismak

Serverar: 20 portioner

Oumph är lite köttliknande bitar av sojaprotein. Här med goda thaismaker. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 2 påsar oumph chunky bites, á 280 g, tinad
  • 1 liten rödlök
  • 1 citrongrässtjälk
  • 1 msk smör
  • 1 msk gul eller röd currypaste
  • 2 burkar kokosmjölk, á 400 ml
  • 3 limeblad (kaffir)
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk agar agar (pulver)
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Dela, skala och skär löken i tunna skivor. Dela citrongräset på längden och banka det. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt currypasten. Låt fräsa någon minut utan att det bränns. Tillsätt kokosmjölk och kryddor (men inte agar agar). Låt koka i ca 10 minuter. Ta upp citrongräs och limeblad.
    2. Mixa slätt. Häll i kastrull. Tillsätt agar agar. Koka upp (100 grader). Blanda ner oumphen. Smaka av med salt. Häll upp i en form, ca 2 liter. Skaka/knacka formen lätt mot bänken så att eventuella luftbubblor försvinner. Ställ kallt i minst 3 timmar.

    Liknande recept

    2 d 4 h 5 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben