Tex Mex Canneloni

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

Går även utmärkt att göra med köttfärs. Det går även att göra med tortillas som man rullar på samma sätt. Kryddig och mättande. Servera det varmt till sallad, oliver och bönsallad.

Ingredienser

  • 1 liten burk majs (250 ml)
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök, strimlad
  • 5 champinjoner
  • 300 g färdig kyckling
  • 2 dl vitt vin
  • 1 påse taco kryddblandning (40 g)
  • Maizena mörk redning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl hackade oliver
  • Ev. Chiliflakes
  • 1 sats färsk pasta (Se recept "Färsk pasta smaksatt med morot") Relativt tunna långa bitar
  • Sås
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Muskot
  • Salt
  • 2 dl riven ost
  • Maizena ljus redning
  • Instruktioner

    1. Häll av vattnet från majsen och stek i ca 3 min i smöret. Rör om 1ofta. Tillsätt den strimlade löken och stek ytterligare 1 min. Under tiden, skär champijonerna i skivor, rör ner de, och stek alltsammans i ca 3 minuter.
    2. Sätt på ugnen på 200 grader.
    3. Hacka kyckligen fint och tillsätt i stekpannan. Stek några få minuter och slå sedan över vinet. När vinet kokat bort, tillsätt kryddorna. Ställ åt sidan och tillsätt oliverna och redning. Rör om och se till att röran är fast och inte faller isär så mycket. Krydda och smak av.
    4. Koka upp matlagningsgrädde och vispgrädde, och precis när det börjat koka, tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och muskot. Rör ner lite redning om du vill ha såsen tjock. Låt inte såsen koka.
    5. Fyll plattorna med röran och rulla ihop. Lägg rören i en smord ugnssäker form och häll över såsen.
    6. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter. Se till så att de inte bränns, lägg i så fall folie över. Maten är klar när stickan känns mjuk, dvs pastan är klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben