Tex mex pasta

Serverar: 4 portioner

Passar både stora och små.

Ingredienser

  • 4 port nykokt pasta
  • 400 g köttfärs
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1/2 röd chili
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2-1 burk majs
  • 3 dl köttbuljong (vatten+tärning)
  • 1/2-1 påse tacokrydda
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • Tillbehör
  • Nyriven parmesanost
  • Tortillachips
  • Instruktioner

    1. Skala moroten och riv den grovt. Skala och hacka löken. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Finhacka den. Fräs lök och morot i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt färsen och bryn allt tills det är smuligt. Tillsätt chili, krossade tomater, buljong och tex-mexkrydda. Låt allt småputtra ca 10 minuter.
    2. Kärna ur och tärna paprikorna under tiden. Rör ner dem i färsen tillsammans med majskornen. Låt allt puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner den nykokta pastan och bjud nyriven parmesanost och tortilla chips till.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    Jonkar1 14 januari 2010

    Kan vi inte bjuda på detta? Gör allting färdigt hemma och värmer på det i curlinghallen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben