Omtvistade äro recepten för en "äkta" chili. Detta är mitt sätt att laga den på. Högrev som kokas till en brun sörja i öl, vin och coca cola och med typiska mexikanska tillbehör.
Ingredienser
1 kg putsad högrev, skär bort alla hinnor och senor
1 tsk salt
1 paket skivat bacon eller rökt sidfläsk
1 st finhackad lök
3 st fint hackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1-2 st lime
2 öl typ corona
1 burk coca cola, 33cl
½ flaska kraftigt rött vin
1 tärning oxbuljong
Kryddor: (krydda mer om du känner att det behövs)
1 st krossad stor anchochili (torkad chili)
1 msk chilipulver (gärna rökt chili)
2 lagerblad krossade
Ca: 1 msk hel spiskummin
Ca: 1 msk hel korianderfrö
Ca: 1 msk oregano
Ca: 1 tsk timjan
Ca: 1 tsk kakaopulver
Avsmakning
Ca 1 msk honung
½ pressad lime, om chilin känns för salt
såg ditt recept förra veckan! har frysen full med nötkött som känns så där lagom trist (söndagsstek) ungarna börjar tröttna! Såg ditt recept o börjar ju förstå att man kan göra mer av köttet: Gud så tråkig jag känner mig har alltid kört efter m,amma o mormor! Skitkul med nya recept på "gammalt# kött" ! Imorgon blir det "riktig" chili till tonårsdottern o hennes kompisar! Tack för vad jag hoppas blir ett toppenrecept! Hör av mig med kommentarer efter middag imorgon! //Katarina
Vilket bra recept! Supergott blev det! Tack!
Den här varianten ska provas. Lite andra ingredienser ån i min. Dock är det för lite öl i ditt. Ska vara 6 burkar öl. Två i grytan och fyra att förbruka under tillagning. Själv väljer jag ett kraftigare öl. Boddington Pub Ale som gör grytan mustigare.
Makalöst gott blev det när jag testade det här receptet! Det rekommenderar jag starkt!
Gjort denna chilin ett par gånger. VÄRLDSKLASS! Hade mot slutet i ett par msk Sweet Baby Ray´s Barbecue Sauce.