Thai Chicken sweet & sour

Serverar: 6 portioner

Äter denna ofta i Thailand! Efter en matlagningskurs där kan jag nu själv laga den :-)

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 3-4 morötter
  • 1 bukett blomkål eller broccoli
  • 2-3 gula lökar
  • 1 burk minimajs, 400 gr
  • 3 tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 bukett spring onion (salladslök)
  • 1/2 gurka
  • 1 pkt sockerbönor, ca 150 g
  • ½ dl olja
  • 900 g - 1 kg kycklingfilé
  • 1,25 dl ostronsås
  • 3 tsk socker
  • 6 msk destillerad vinäger (finns i Thai-butiker)
  • 9 msk Thai-ketchup (alt. svensk)
  • 3 tsk salt
  • 6 msk sweet & sour Plumsås (finns i Thai-butiker)
  • ca 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfileerna i småbitar. Dela alla morötter, lökar, ananasen & paprikor i ganska stora bitar, ca 3*3 cm och gurka samt salladslöken i 2 cm stavar. Dela minimajsen mitt itu på längden. varje tomat delas i 6 bitar. Gurkan i 3 cm tjocka skivor som sen delas i 6 delar var. Sockerbönorna snoppas och broccoli/blomkålen delas i småbuketter.
    2. Värm 1 dl av oljan och wooka löken i 1 minut, lägg sen i morötter, sockerärtor, paprikorna, minimajs, broccoli/blomkål, ananasen och bryn dem snabbt. (allt ska vara mycket knaprigt) Tillsätt sista dl olja och lägg i kycklingbitarna. När det blir ganska torrt häller du i vattnet. Håll ni i vinägern, ketchupen, oustersåsen, sockret, sweet & sour Plumsåsen. Smaka av och lägg i tomaterna och salladslöken den sista minuten. Servera med nudlar eller ris Kan göras vegetarisk om du skippar kycklingen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben