Thai fried noodles

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En bra vardagsrätt, om man känner för lite asiatskt.

Ingredienser

  • 1 paket risnudlar, 250 g
  • 1 tsk sesamolja
  • 150 g bogfläsk
  • 1 msk japansk soya
  • 6 jätteräkor, råa
  • 1 salladsslök
  • 2 ägg
  • 4 msk rapsolja
  • 2-3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 liten röd chilipeppar
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk limejuice
  • 2 tsk brunt farinsocker
  • 1 burk böngroddar, 280 g
  • 1 dl hackade jordnötter
  • korianderblad
  • Instruktioner

    1. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och droppa över sesamolja. Skär köttet i fina strimlor. Blanda kött och soya. Låt vila i en skål. Skala räkor ( eller använd färdigskalade). Klipp upp dem i ryggen och ta ur tarmen. Skär räkor och salladslöken i mindre bitar. Vispa upp äggen lätt. Hetta upp en wok eller stekpanna och tillsätt lite olja. Häll i äggsmeten och stek under omrörning till den stelnat. Tag upp den. Hetta ytterligare lite olja. Woka vitlök, chilipeppar och köttet ca 1 minut. tillsätt räkorna och woka ca 2 minuter. Tillsätt salladslök och nudlar och woka ca 2 min under omrörning. Tillsätt fisksås, limejuice, farinsocker, ägg och böngroddar. Rör om och lägg upp på fat. Strö över jordnötter och korianderblad.
    2. Servera med fisksås, torkade chiliflingor, socker och vinäger. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben