Thai jordnötssås

Serverar: 4 portioner

En lite kryddig sås men ack så god, den är även som kall.

Ingredienser

  • 3 dl kokosmjölk
  • 8 msk jordnötssmör med hackade nötter
  • Gul lök
  • 2 tsk råsocker
  • 1 tsk torkad chili
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olja
  • 1 tsk ajinomoto/msg
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Hacka ingefäran, löken och vitlöken fint.
    2. Häll i lite olja i en panna och fräs lök, ingefära och vitlöken lite, tills ni känner det börjar lukta gott. Får inte bli bränt.
    3. Dra av pannan från plattan
    4. Tillsätt kokosmjölken, jordnötsmöret, chili, råsocker, msg och en gnutta salt. Sänk värmen och ställ tillbaka pannan och rör om tills jordnötssmöret har löst upp sig.
    5. TIPS: Finns inte jordnötssmör med nötbitar i går det bra att ta vanliga salta jordnötter och krossa lite och ha i. Behöver ej minska på antalet msk jordnötssmör.
    6. Det går även att byta ut torkade chili mot sambal oelek men ta då en halv tsk mer. Låt den gärna stå ett tag och värm upp den innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben