Thai kycklingwok

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

GI.

Ingredienser

  • 1 cm färsk ingefära
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 stor morot
  • 200 gram färska eller frysta sockerärter
  • 4 salladslökar
  • (kan bytas ut mot purjolök)
  • 1 dl jordnötter
  • 1 msk olja
  • 500 gram kycklingfilé
  • Såsen
  • 1 lime
  • 2 msk soja
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk majsena
  • 1 tsk sambal oelek eller tabasco
  • Instruktioner

    Blanda såsen av pressad lime, sojan, fisksåsen, vattnet, majsenan och sambal oeleken. Skala ingefäran och vitlöken. Hacka smått. Skala moroten och skär i slantar. Ansa och skölj sockerärtorna och salladslöken/purjon. Skär löken i skivor. Hacka jordnötterna grovt. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Fräs den hackade ingefäran och vitlöken i oljan 10 sekunder. Häll i morotsslantarna och fortsätt fräsa på hög värme i 1 minut. I med resten av grönsakerna och fräs och rör ytterligare en minut. Lägg det frästa på en tallrik eller i en skål. Stek kycklingbitarna i 45 minuter så att de blir genomstekta. Häll såsen i stekpannan och rör om. Häll i även de stekta grönsakerna och rör ett varv till. Servera genast.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben