Thaigryta med kyckling,ananas och mynta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Har inte hunnit att prova detta, men det låter så gott så snart blir det detta på matbordet.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g kycklinglårfilé
  • ½ purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 2-3 tsk röd curry
  • ½ burk konserverad ananas i bitar à 567 g
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • 1 dl ananasspad
  • 3 limeblad
  • 1 hönsbuljong
  • 150 g sugarsnaps, färska eller frysta
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kyckllingen.
    2. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
    3. Bryn kycklingstrimlorna i rapsolja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i några minuter.
    4. Låt ananasen rinna av men spar spadet.
    5. Tillsätt ananas, kokosmjölk, spadet, limeblad och hönsbuljong.
    6. Låt det koka sakta i 10-15 minuter.
    7. Tillsätt purjolök och sugarsnaps och låt det koka i 3-5 minuter.
    8. Strö över hackad mynta.
    9. Det går bra att andvända sockerärtor i stället för sugarsnaps om man vill.
    10. Servera med jasminris och isbergssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben