Thailändsk biffbryta

Serverar: 4 portioner

Det här är riktig festmat från det exotiska Thailand. Du kryddar mört strimlat kött med spännande kryddor och låter det sedan sakta koka i kokosmjölk och ananas för att få den rätta österländska smaken.

Ingredienser

  • 500 g nötfilé eller entrecote i bit
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 msk masaman currypasta med nötter
  • 2 tsk fruktkött av tamarind
  • 200 g ananas i bitar, gärna färsk
  • 2 - 4 tsk strösocker
  • 1 - 1 ½ tsk salt
  • 4 - 8 färska gula lökar eller 1 - 2 dl strimlad purjolök
  • Instruktioner

    1. Skär nötköttet i 2x5 cm stora strimlor och lägg dem i en stekgryta eller wokpanna.
    2. Häll på kokosmjölk och tillsätt currypasta och tamarindkött. Låt sjuda 5 minuter och rör om då och då.
    3. Tillsätt ananas, värm igen och krydda med socker och salt. Smaka av. Lägg lökarna ovanpå, men låt dem inte koka, de ska vara råa och knapriga. Servera grytan med tillbehör.
    4. Tamarind är en frukt som har fruktkött med sur smak. Har du inte tillgång till tamarind kan du ta 1 tsk pressad citronsaft istället.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben