Thailändsk biffsallad och papaya

Serverar: 2 portioner

Matig sallad med thailändsk smak.

Ingredienser

  • 100 g extra tunnskuren färdiggrillad rostbiff
  • 0,2 st gurka
  • 50 g sockerärter
  • 0,5 st papaya
  • 0,5 l blandade salladssorter
  • 0,2 dl hackad mynta
  • 0,2 dl hackad thaibasilika
  • 0,2 dl hackad koriander
  • 0,5 dl strimlad purjolök
  • 0,5 dl grovhackade cashewnötter
  • Dressing
  • 1 st röda chilifrukter
  • 1,5 msk thailändsk fisksås
  • 1 msk pressad lime
  • 1 tsk råsocker
  • Instruktioner

    1. Dressingen: Klyv chilifrukterna på längden, ta bort det mesta av kärnorna, det får gärna vara några kvar som ger lite sting i dressingen. Blanda ingredienserna till dressingen.
    2. 2 Klyv gurkan på längden, skrapa ur kärnorna och skär gurkan i tunna strimlor. Strimla sockerärterna tunt. Dela papayan, ta bort kärnorna och skär köttet i mindre bitar.
    3. 3 Lägg upp sallad, gurka, sockerärter, papaya, örter och purjolök.
    4. 4 Fördela rostbiffen på salladen, ringla över dressingen och strö på nötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben