Thailändsk currygryta

Serverar: 4 portioner

Får våra nordiska smaklökar att svettas i vinterkylan! ;)

Ingredienser

  • 400 g nötkött i små tärningar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 potatisar
  • 1 morot ev
  • 1-2 röda lökar
  • 2 dl jordnötter
  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 tsk currypasta, röd eller grön
  • 1-2 msk palmsocker/brun farin
  • 4 tsk asiatisk fisksås
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar och bryn det i en stekpanna eller gryta. Koka därefter köttet i ca 4-6 dl vatten med en buljongtärning i 20-30 minuter. Fyll på mer vatten vid behov. Skala och skär potatisen i tärningar under tiden (+ den ev. moroten i slantar). Skala och finhacka löken och bryn den om så önskas. Grovhacka jordnötterna eller behåll dem hela.
    2. Häll i kokosmjölken och rör ner currypastan. Tillsätt potatis, (morot), lök och jordnötter.
    3. Koka allt i ytterligare 20 minuter under lock tills köttet är mört och potatisen är klar. Rör om ibland. Smaka av med socker, fisksås och salt. Ha i mer currypasta om du vill ha starkare smak. Ha i lite maizena ljus redning på slutet om du vill ha en tjockare konsistens.
    4. Strö ev friterad lök över soppan vid servering.
    5. Servera och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben