Thailändsk currylax..

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett recept jag hittade på recept.se. Testad det och det var kanon gott. Tror det även skulle fungera med kyckling.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé, skuren i 4 bitar à ca 150 g
  • 1 påse wokgrönsaker (500 g)
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 msk fisk- och vinfond
  • Saften från 1 lime eller 1-2 msk realLime
  • 1 msk brun farin
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Lägg de djupfrysta grönsakerna i botten på en lätt smord ugnssäker form. Lägg laxfilébitarna ovanpå.
    2. Pressa ur saften ur limen. Blanda kokosmjölken med currypasta, fond, farinsocker och limesaft. Smaka! Häll blandningen över grönsaker och fisk. Strö saltet över laxbitarna. Tillaga mitt i ugnen i 225°, ca 20 min.
    3. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben