Thailändsk currypasta

Gör din egen currypasta. Godare och känns fräschare på något sätt.

Ingredienser

  • 4 msk korianderfrön
  • 2 torkade limeblad
  • 1 stjälk citrongräs
  • 2-3 msk rapsolja
  • 3 thaichili
  • 1 spansk peppar
  • 1 valnötsstor bit ingefärsrot
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk grovsalt
  • 1 limefrukt
  • 2 tsk socker
  • Farinsocker
  • Instruktioner

    Dela limebladen och skär bort den hårda stjälken i mitten. Tag bort de hårdaste bladen och kvisten på citrongräset. Lägg båda chilisorterna och limefrukten i hett vatten i 30 minuter. Rosta koriander, limeblad och salt i torrpanna. Sänk värmen och lägg i oljan, den hackade vitlöken, citrongräset i bitar, den skivade ingefäran och sockret. Låt värmas på låg värme i några minuter. Kärna ur chilin, hacka och lägg i, rör om. Låt svalna och kör till en kräm i matberedaren. Riv skalet av limefrukten och pressa juicen samt blanda detta i curryn. Bästa sättet är att förvara i frysen. Frys ned i tärningar och använd vid behov.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben