Thailändsk gurksås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vinäger
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 gurka
  • 3 schalottenlökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk grovhackad färsk koriander
  • 1/2 dl jordnötter
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet och blanda med socker, vinäger och salt. Rör tills sockret löst sig helt. Skala gurkan. Riv den grovt på ett rivjärn. Skär schalottenlöken i ytterst tunna skivor. Rensa bort frön och nervtrådar på chilifrukten. Skiva den tunt. Blanda alla ingredienser utom jordnötterna. Grovhacka och strö dem sedan över såsen. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    rezept 8 september 2010

    Väldigt syrligt och gott! Jag skivar gurkan tunt med osthyvel, istället för att riva den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben