Thailändsk kyckling med röd curry och bambuskott

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 40 minuter

Hett & Gott!

Ingredienser

  • ca 100 g röd currypasta
  • 5 dl kokosmjölk
  • 300 g kycklingfilé i strimlor
  • 3 msk fisksås
  • 2 ½ dl hönsbuljong
  • 300 g bambuskott
  • 1 tsk salt
  • 3 msk strösocker eller palmsocker
  • 5 limeblad , finhackade
  • 1 msk färsk , riven ingefära
  • 1 pressad lime
  • 2 ½ dl färsk basilika (gärna thailändsk , holy basil)
  • Instruktioner

    Fräs först currypastan den är stark, med skedvis av kokosmjölken tills det doftar och blir blir en tjock sås. Vänd ner kycklingköttet och tillsätt fisksås. Späd med buljong och resterande kokosmjölk. Koka upp och låt puttra tills kycklingen är genomkokt. Tillsätt bambuskott och ingefära, smaka av med lime, salt och socker. Lägg i limeblad och hälften av basilikabladen. Låt koka upp igen och ta grytan från plattan. Strö resten av basilikabladen. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben