Thailändsk kycklinggryta

Serverar: 4-6 portioner

Så himla gott.

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 2 purjolökar
  • 2 morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 2-3 msk thai red curry pasta mrs cheng
  • 2 burkar kokosmjölk à 400 g
  • Salt
  • Peppar
  • Jasmin eller basmatiris
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i strimlor. Kärna ur och strimla paprika och purjo. Skala och skär morötterna i stavar.
    2. Strimla sockerärtorna. Hetta upp olja i en panna och fräs kycklingfilén tills den får fin färg. Tillsätt currypasta och kokosmjölk.
    3. Sjud i 5 minuter tills kycklingen är genomkokt. Krydda med salt och peppar. Lägg i grönsakerna och sjud ytterligare några minuter tills de knappt är mjuka.
    4. Serveras till jasmin eller basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    foodlover65 24 mars 2008

    Jättegott!! Barnen gillade det också. Vi är alla svaga för det Thailänska köket. Riktigt lättlagat och snabbt! Kan varmt rekommendera som familjemiddag!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben