Thailändsk nudelwok med quornstrimlor

Serverar: 4 portioner

Till alla quornälskare!

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 cm ingefära
  • 1 röd chili
  • 300 g quornstrimlor
  • 100 g haricots verts
  • 1 röd paprika
  • 8 shiitakesvampar
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 dl vatten
  • 1 lime, pressad limesaft
  • 3 msk sojasås eller fisksås
  • 150 g fullkornsnudlar
  • 1 dl jordnötter
  • 2 dl papaya
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olivoljan i en stor panna. Fräs hackad rödlök, finhackad vitlök, ingefära och chili under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt quornstrimlor och haricots verts och stek några minuter till. Skär paprikan i bitar och dela svampen och lägg i pannan och rör om.
    2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda den röda currypastan med 1 dl vatten och häll i pannan. Tillsätt pressad limesaft, soja- eller fisksås och nudlar och rör runt väl. Strö över jordnötter, papaya skuren i kuber och färsk grovhackad koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben