Thailändsk skaldjursgryta

Serverar: 4 portioner

Den här rätten är enkel att göra trots att den ser avancerad ut. Mycket smak och färg gör grytan populär på middagsbordet.

Ingredienser

  • 300 g fryst scampi utan skal
  • 300 g frysta musslor med skal
  • 300 g torskfilé
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 citrongrässtjälk
  • 4 schalottenlökar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • ½ msk färskriven vitlök
  • 8 dl fiskbuljong
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 lime
  • 150 g sockerärter
  • 1 knippe finhackad gräslök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina scampin och musslorna, skär fisken i mindre bitar. Finhacka chili, citrongräs och schalottenlök. Hetta upp en wok eller stor gryta med lite rapsolja. Fräs chili, citrongräs, schalottenlök, ingefära och vitlök i någon minut.
    2. Tillsätt buljong och kokosmjölk. Låt koka i ca 15 minuter.
    3. Riv limeskalet och pressa saften ur limen och häll både skal och saft i grytan. Lägg ner scampi, musslor, fisk och sjud i några minuter. Tillsätt sockerärter och finhackad gräslök. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben