Thailänsk fläskfilé.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Supergott.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2-3 purjolökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 st röd pepparfrukt
  • Smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk malen ingerfära
  • 1 st köttbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl matlagningsyoughurt
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolöken i sneda skivor. Skal och skiva vitlöken. Dela och kärna ur och strimla pepparfrukten.
    2. Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med riven ingerfära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölken och youghurten. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Serveras med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben