Thailänsk kycklingsoppa

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 45 minuter

Äts ofta till frukost i Thailand men är jättegod även som lunch/middag. Man kan som sagt tillsätta finstrimlad morot eller vad annan grönsak man gillar och den blir matig och god.

Ingredienser

  • 1 dl jasminris
  • 2 - 3 st finhackade vitlöksklyftor
  • liten bit finhackad ingefära
  • 3-4 liter vatten
  • 2 hönsbuljong tärningar
  • 2 st kycklingfilé skurna i bitar eller 400 gram kycklingfärs
  • 5 matskedar nam pla, Thailänsk fisksås
  • 4 matskedar maggi soya, Thailändsk god aromatisk soya
  • Vitpeppar
  • Torr finhackad chili (efter styrka)
  • 10 cm finhackad purjolök
  • 1 citron/lime
  • Koriander, färsk
  • Övriga grönsaker t.e.x morötter eller vad man gillar att ha i soppan
  • Instruktioner

    Bryn finhackad vitlök någon minut innan du har i vattnet ,riset ,lägg i den brynta kycklingen sista 20 minuterna, Låt koka tills riset är helt sönderkokt ca 50 minuter,smaka av. Ha i purjolöken och e.v andra grönsaker sista20 minuterna. Smaka av och servera med lite pressad citron och koriander (om man gillar). .

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dianah 23 februari 2015

    Tack för receptet, fantastiskt god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben