Thaisoppa med räkor

Serverar: 4-6 portioner

För alla som gillar asiatisk mat

Ingredienser

  • 1 liter hönsbuljong (tärning eller fond)
  • 1 liten chilipeppar, röd eller grön, finhackad
  • 1-2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • ca 2 cm tunt skivad färsk ingefära
  • ca 150 g ostronskivling eller shiitake, i bitar
  • 2 salladslökar eller 10 cm smal purjolök, tunt skivat
  • 1-2 msk pressad citron
  • ca 2 msk japansk soja
  • 500 g räkor med skal, skalade
  • färsk koriander
  • Instruktioner

    1. 4 portioner som lätt lunch, 6 portioner som förrätt.
    2. Koka upp buljongen tillsammans med chilipeppar, vitlök och ingefära. Lägg i svampen och låt koka 7-8 minuter.
    3. Tillsätt lök, citron och soja och smaka av så soppan blir både het och syrlig. Lägg i räkorna och låt dem bara bli varma. Lägg gärna färska korianderblad i tallrikarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben