Ytterligare en utlänning från frysen har blivit till en underbar gratäng.
Ingredienser
6 hg tilapiafilé
400 g oskalade räkor
100 g champinjoner
200 g råa tigerräkor
2 msk smör
2 msk olivolja
Salt
Vitpeppar
8-10 medelstora potatisar
1 bukett broccoli
1 msk olivolja
1 äggula
Salt
Vitpeppar
½ tsk riven muskotnöt
1 dl riven ost
Sås
Skalen från räkorna
1 liten morot
20 g färsk ingefära
1 liten gul lök
3 msk olivolja
2 dl vitt vin
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
Saften från en1/2 citron
4 msk vetemjöl
2 msk smör
2 dl grädde
3-4 droppar tabasco
Fantastiskt god fiskgratäng. Lite krånglig att göra men...värd mödan och tiden. Inget man står med hungrig nyss hemkommen från jobbet utan ta god tid på dig när du gör den här. Och sedan njut. Jag åt till jag var proppmätt sedan satt jag och funderade om jag skulle ta lite till och det gjorde jag. Jag gillade verkligen fisksmaken av tilapian och sedan dessa goda tigerräkor i den goda såsen. De la sig som bomull i magen. Full poäng Jan Gunnar.