Timjan- och citronsockerkaka

Serverar: 12 portioner

God sockerkaka med intressant kryddsättning, prova...

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1/2 dl Swegro färsk (citron)timjan, hackad
  • Smör
  • Ströbröd till formen
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 1/2 dl Swegro färsk timjan, hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 2 l. Smält smöret och blanda ner mjölken.
    3. Vispa ägg och socker pösigt, häll i det smälta smöret och mjölken. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
    4. Vänd i citronskal och timjan och häll upp smeten i formen.
    5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 45-50 min. Prova med en sticka om kakan är färdig.
    6. Rör ihop florsocker, citronsaft, vatten och timjan och glasera kakan.
    7. Ca 12 bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben