Timjandoftande fiskgryta med räkor

Serverar: 4 portioner

En god fiskryta med eller utan vin, vilket man själv föredrar. Jag har bara gjort utan vin och tycker den är mycket god. Prova gärna.

Ingredienser

  • 300 g vit fiskfilé (torsk)
  • 200 g laxfilé
  • Ca 150 g skalade räkor, 300 g med skal
  • 1 stor morot i fina tärningar
  • 1 purjolök skivad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • (½ dl vitt vin)
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl créme fraiche
  • Instruktioner

    Fräs morot och purjo i en stor gryta. Tillsätt timjan och tomatpuré. Häll på vinet och fräs någon minut. Häll på vatten och smula över buljongen. Tillsätt salt och cayennepeppar. Rör ner créme fraiche och låt grytan koka ca 20 minuter. Skärfisken i bitar och lägg ner i grytan. Sjud försiktigt några minuter tills fisken är genomkokt. Smaka av. Lägg i räkorna till sist. Ris, hericots verts och citronklyftor är gott till. Potatis och broccoli är också gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben