Timjanfylld filé med vitlökssås

Serverar: 4 portioner

Timjanfyllningen gör filén extra festlig

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 1 dl hackad timjan eller persilja
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Sås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk maizena
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Putsa köttet. blanda örter, citronskal och hackad vitlök.
    3. Skär en djup skåra i köttet och fyll med örtblandningen. Vik ihop och bind med steksnöre. Krydda med salt och peppar och bryn runt om i smör.
    4. Stek klart i ugn i ca 20 minuter. Låt vila i 5 minuter innan köttet skivas.
    5. Koka ihop grädde, fond och hackad vitlök. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar. Servera med rostad potatis och haricots verts.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben