Tiramisú med rabarber

Serverar: 4 portioner

En vårlig variant på Tiramisú.

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • ¾ dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g mascarponeost
  • 1 äggvita
  • 16 savoiardikex
  • Ev. 2 msk apelsinlikör eller konjak
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Skär rabarberstjälkarna i små bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Sjud rabarbern mjuk på svag värme. Låt kompotten kallna.
    2. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt mascarpone och blanda till en slät kräm.
    3. Vispa äggvitan till hårt skum. Vänd ner den i krämen med stora, lätta tag.
    4. Lägg kex i bottnen på portionsglas och stänk ev över lite likör eller konjak. Lägg på rabarberkompott och täck med mascarponekräm. Upprepa kex, likör och rabarber och täck till sist med kräm. Sikta över kakao och ställ skålarna i kylen ett par timmar eller över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben