Tjälknöl ala fläskkarre

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 dag 18 timmar

Jättegott på buffe bordet eller som på lägg på mackan!! Sköter sig själv medan man sover!!

Ingredienser

  • 1½ kg fläskkarre med ben
  • Lagen
  • 4 dl vatten
  • 1 dl soja
  • 4-5 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk svart pepper grov malen
  • 1 msk salt
  • ( kan ersättas med 2 msk vitlökspeppar)
  • Instruktioner

    1. Lägg karrén på en ungsäker form in i ugnen 75 grader 12 till 14 timmar.
    2. När den är klar lägger men det i en påse med lagen medan den är ljummen o låt ligga allt från 4 timmar till 1 dygn. Lycka till!!

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7
    4.9
    20-25
    6

    Kommentarer (2)

    tesselen 24 oktober 2008

    Det blev mycket gott, jag hade benfri karre. Det kanske ska förtydligas att man ska koka upp lagen, det är inte alla som är van att göra tjälknöl.

    athina 17 april 2012

    Skall inte karren vara frusen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben