Toast med kallrökt lax och senapsdressing

Serverar: 2 portioner

Senapsdressingen rör du ihop på ett ögonblick, ett gott alternativ till de färdigköpta.

Ingredienser

  • 2 skivor vitt formbröd
  • 1 msk smör
  • 200 g tunt skuren rökt lax
  • 1 avokado
  • 40 g ruccola
  • ½ dl torrostade pinjenötter
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • ½ citron
  • Dressing
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk ljus fransk senap
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • ½ dl finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Kantskör brödet. Stek det snabbt i brynt smör på båda sidor.
    2. Rör ihop dressingen. Skala och skär avokadon i skivor.
    3. Fördela ruccola och lax på brödet. Lägg på avokado och dressing. Strö över pinjenötter. Mal över svartpeppar. Servera med citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben