Toast med skagenröra

Serverar: 4 portioner

Alltid lika gott...

Ingredienser

  • 4 stora vita brödskivor
  • 500 g räkor med skal
  • 1 msk hackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Lite pressad citron
  • 50 - 100 g sik- eller löjrom
  • 1 msk ytterst finhackad rödlök
  • Instruktioner

    Rosta brödskivorna och skär bort kanterna. Dela varje skiva i två trekanter. Tina, skala och hacka räkorna smått - men spara 4-8 räkor till garnering. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraîche. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Fördela Skagenröran på de trekantiga brödskivorna. Lägg en eller två räkor och en sked rom på varje skiva, plus lite hackad rödlök bredvid.

    Liknande recept

    3
    10 min
    2
    1

    Kommentarer (8)

    anna99 3 augusti 2008

    Jättegod. Gjorde den idag och hade den till lunch. Mums.

    lindabjallan 14 januari 2010

    Tack för receptet, hade denna på Nyårsafton! Jätte-God Var den!

    annabu 16 februari 2010

    supergott...min man fullkomligt älskar detta..lägger man lite extra pengar på fina räkor så är det helt jättegott...går att minska lite på majonnäsen utan problem vilket jag brukar göra, tar med creme f istället...

    lirarn 14 mars 2010

    En riktig klassiker, alltid lika gott. Toppen en klar 5a.

    Moline 5 april 2010

    Perfekt Toast Skagen, gjorde den i fredags till förrätt och det blev succé....tack för ett bra recept.

    ullisw 16 oktober 2011

    Den här skagenröran är så god! Efter att jag gjorde den första gången så vill jag aldrig mer ha skagenröra från affären. Tack för det här receptet!!! :o)

    lry 5 april 2012

    Helt underbar skagenröra, har blivit familjens favorit, tack för receptet

    ros 20 juni 2012

    Gjorde denna goda på sonens student. Mycket uppskattat Tack för ett bra recept Mvh Ros

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben