En annorlunda sallad med en av de svenskaste ingredienserna man kan hitta, Falukorv. Sallad/pytt med falukorv, potatis, bacon och grönsaker som paprika, gurka, lök, kinakål och perslilja.
Ingredienser
600 g kokt kall potatis
800 g Falukorv
1 pkt bacon, 140 g
1 röd paprika
3 - 4 fasta tomater
1/2 gurka
1 - 2 gula lökar
1/2 huvud kinakål
1/2 kruka färsk persilja
Instruktioner
- Skär potatisen i tärningar, cirka 1,5-2 cm stora, och lägg dem i en stor skål.
- Skär Falukorven i tärningar i samma storlek som potatisen. Skär baconen i centimeterstora bitar. Stek falukorv och bacon i olja på medelhög värme och blanda sedan ner dem med potatisen. Försök att undvika att få med alltför mycket av fettet från stekningen.
- Skär paprika, tomat och gurka i små tärningar. Finhacka löken och persiljan. Strimla kinakålen fint. Blanda ner allt tillsammans i skålen.
- Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost, eventuellt också en god dressing.
Liknande recept
Kommentarer (0)