Tobbes Falu-sallad

Serverar: 6-8 portioner

En annorlunda sallad med en av de svenskaste ingredienserna man kan hitta, Falukorv. Sallad/pytt med falukorv, potatis, bacon och grönsaker som paprika, gurka, lök, kinakål och perslilja.

Ingredienser

  • 600 g kokt kall potatis
  • 800 g Falukorv
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 1 röd paprika
  • 3 - 4 fasta tomater
  • 1/2 gurka
  • 1 - 2 gula lökar
  • 1/2 huvud kinakål
  • 1/2 kruka färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i tärningar, cirka 1,5-2 cm stora, och lägg dem i en stor skål.
    2. Skär Falukorven i tärningar i samma storlek som potatisen. Skär baconen i centimeterstora bitar. Stek falukorv och bacon i olja på medelhög värme och blanda sedan ner dem med potatisen. Försök att undvika att få med alltför mycket av fettet från stekningen.
    3. Skär paprika, tomat och gurka i små tärningar. Finhacka löken och persiljan. Strimla kinakålen fint. Blanda ner allt tillsammans i skålen.
    4. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost, eventuellt också en god dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben