Tobbes gröna kräpps

Serverar: 10-12 portioner

Både gott och nyttigt, en återkommande favorit som äntligen har skrivits recept på...

Ingredienser

  • Svampstuvning
  • 500 g färska champinjoner
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Crèpes
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk riven muskotnöt
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 450 g hackad spenat
  • 50 g smör eller margarin
  • Gratinering
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ansa svampen till stuvningen, ta bort stammarna och skinnet på hattarna. Skär svampen i bitar och fräs den i matfettet tills vätskan kokat in.
    2. Strö över mjölet och rör om. Späd med grädden först och sedan mjölken lite i sänder.
    3. Koka stuvningen på svag värme 5-10 minuter. Smaksätt med paprikapulver, salt och peppar.
    4. Blanda mjöl, salt och muskotnöt till crèpes-smeten. Rör ner hälften av mjölken först, risken för klumpar är då mindre. Rör sedan ner resten av mjölken.
    5. Rör ner äggen och sist spenaten. Kör eventuellt med en stavmixer för att riktigt finfördela spenaten.
    6. Smält matfettet i stekpannan som ska användas för att grädda pannkakorna och rör ner det i smeten. På så sätt behöver inte pannan smörjas mer under gräddningen.
    7. Grädda tunna pannkakor och låt dem svalna något.
    8. Lägg en sträng med svampstuvning på varje pannkaka och rulla ihop dem. Lägg de hoprullade pannkakorna i en smord form och strö riven ost över.
    9. Gratinera i 175° i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills osten smält och fått färg.
    10. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben