Tobbes Porter-biffar

Serverar: 4-6 portioner

Brynta och bräserade biffar i porteröl med rotfrukter. Smakar härligt mustigt, gärna med en kall lager...

Ingredienser

  • 600 g bland- eller nötfärs
  • olivolja till stekning
  • 8 medelstora fasta potatisar
  • 3 - 4 morötter
  • 1 - 2 gula lökar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 flaska Porter-öl 33 cl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 - 2 tsk torkad timjan
  • vatten
  • Instruktioner

    1. Forma små biffar cirka 7 centimeter stora av färsen och stek i olja tills de fått lagom färg, de behöver inte vara genomstekta. Lägg biffarna i botten av en gryta.
    2. Skala och strimla löken. Bryn den lätt i olja och lägg den sedan över biffarna i grytan.
    3. Skala potatis och morötter, skär dem i centimetertjocka skivor och lägg dem över biffarna och löken i grytan.
    4. Lägg i buljongtärningen, häll i Porter-ölen och fyll upp med så mycket vatten att det kommer upp till samma höjd som rotfrukterna. Strö timjan, salt och vitpeppar över och koka under lock tills rotfrukterna kokat färdigt.
    5. Servera med ett syrligt grovt bröd och ost, eventuellt också en klick Crème Fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben