Tomat, mozzarella och spenatfyllda kycklingfiléer

Serverar: 4 portioner

Detta är riktig festmat. Fäst gärna ihop de fyllda filéerna med en tandpetare så de håller ihop bättre.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk grillkrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 mozarella, 125 g
  • 2-3 tomater
  • 1 ask babyspenat, 80 g
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär en ficka i varje filé med en vass kniv. Krydda med salt och grillkrydda. Lägg dem i en ugnsäker form.
    2. Skär mozzarellan i 8 tunna skivor. Skiva tomaterna. Fördela mozzarella, tomater och ca 1 dl av spenaten i fickorna. Fäst ev. med tandpetare. Ringla över olivolja.
    3. Sätt formen mitt i ugnen och låt stå ca 20 min eller tills kycklingen är klar, vid 70 graders innertemperatur.
    4. Fördela resten av spenaten på ett fat, lägg kycklingen på spenatbädden och servera med klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben